Mogen wij ons even voorstellen…

Hieronder tref je een overzicht van de personen die momenteel lesgeven in de Yoga Studio Schijndel.

Mirjam van Heesewijk – Hexspoor

Eigenaar / docente.

In 2001 begin ik mijn yogareis na een allereerste intensieve Ashtanga les in Zuid Afrika. Liefde op het eerste gezicht en sinsdien gaat er geen dag voorbij dat ik niet op de yoga mat sta. Na de Ashtanga te hebben bestudeerd heb ik de klassieke Hatha (250 International Yoga Teacher Training) gevolgd en daarna de Vinyasa (240 International Yoga Teacher Training).

In 2016 heb ik mijn “masterjaar” bij Ron van de Post afgerond, en in 2018 heb ik bij Bivag (Yin Yoga Teacher Training) afgerond.

Lesgeven is mijn passie. Ik wil je handvaten meegeven zodat d.m.v lichaamsbewegingen en ademhalingsoefeningen je lichaam en geest weer in balans kan laten komen. Op een dynamische manier je op een hoger niveau te tillen, te laten voelen en ervaren wat yoga met je kan doen. Dit allemaal op een nuchtere, humoristische en relativerende wijze van les geven.

Na een verblijf van 15 jaar in Zuid Afrika ben ik met mijn gezin naar Schijndel verhuisd waar ik de Yoga Studio Schijndel ben begonnen. Ik heb het genoegen om 2x per jaar David Jacobs uit Zuid Afrika te mogen ontvangen (Iyengar docent Senior Intermediate III) van wie ik alle technieken in de Asanas leer. Naast het lesgeven in mijn eigen studio geef ik ook workshops aan middelbare scholen en bedrijven (Yoga, meditatie en ademhaling).

Margareth Luijkx

Yogadocent en Shiatsutherapeut – Maguy

.

Ik ben Margareth Luijkx uit Boxtel. Mijn yoga carriere is ooit begonnen toen ik in een sportschool werkte als sporttrainer. Mijn hele leven al, heb ik een grote interesse voor het menselijk lichaam. Ik vind dat de meest bijzondere ‘machine’ die er bestaat. Ik ben mij ook altijd al bewust geweest van de nauwe relatie tussen lichaam en geest. Hoe, wanneer het één uit balans raakt, het andere na verloop van tijd, automatisch ook volgt. In 2008 heb ik ook een opleiding tot Shiatsu therapeut gevolgd. Ik ben dus ook lichaamswerker en werk met de energiebanen (meridianen) die door het lichaam lopen.

Wat yoga betreft heb ik vele vormen beoefend en er les in gegeven. Van Aerial yoga, hangend in een soort hangmat aan het plafond, via Asthanga-, Yin- en Kinderyoga tot Stoelyoga. Die laatste vorm geef ik aan dementerende ouderen in een verzorgingshuis. Maar ik heb ook in grote bedrijven Stoelyoga sessies georganiseerd. Als je een hele dag achter een bureau werkt, is dit een heel toegankelijke manier om te bewegen. Via Yin yoga kom ik weer terug bij de Shiatsu omdat deze vorm van yoga de meridianen én het bindweefsel activeert.

Ik blijf het bijzonder vinden om les te geven en mensen te mogen begeleiden met de houdingen, hun ademhaling, contact te laten maken met hun gevoel en om bewustzijn te creëren. Want daar begint alles mee, bewustzijn!!

Verder ben ik nieuwsgierig van aard en altijd op zoek om nieuwe dingen te leren. Ik voel me echt de eeuwige student. Vorig jaar deed ik een cursus bewegen voor mensen met Parkinson en voor nu ligt een cursus Holistic Breathing in het verschiet. Een jaar geleden begon ik ook met percussielessen. Het intrigeert me hoe plastisch onze hersenen zijn, en hoe je gaande weg merkt, dat je brein steeds weer nieuwe connecties maakt. En zo kom ik weer terug bij yoga, want ook tijdens mijn yogabeoefening merk ik steeds weer hoe mijn lijf blijft leren, ontwikkelen, groeien. Het is nooit klaar, we blijven altijd de eeuwige student. Mooi hè!!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in één van mijn lessen.

Zonnige groet van Maguy

Hilde

Docente.

Hoi, ik ben Hilde. Ik woon met mijn zoontje sinds kort weer in Schijndel waar ik ook geboren ben.
Yoga is al lang in mijn leven! In 2011 werd het meer dan af en toe een les volgen. Ik startte een opleiding ashtanga en verdiepte me in de filosofie. Een jaar later in India deed ik nog een korte opleiding vinyasa en ben ik wat dieper in meditatie gedoken. 
Mijn yin yoga opleiding heb ik bij José de Groot gevolgd. En eenmaal op dit pad kom je altijd nieuwe leraren en andere perspectieven tegen. Ayurveda vind ik interessant, en ik ben door yoga ook in aanraking gekomen met de opleiding Thaise yoga massage. 
Ik geef les omdat ik het fijn vind om te delen wat ikzelf ervaar. Het is heel fijn en helend om elke dag via je lijf te voelen waar je bent, wat je nodig hebt en waar je spanning hebt opgebouwd. Dan ben je even alleen maar hier en nu. 
Ik denk dat ik een vrij nuchtere docent ben, die wel van een uitdagende les houdt maar ook zacht is. Een andere grote liefde van mij is muziek, daarom heb ik soms ook de gitaar mee en zing ik mantra’s of liedjes. 

Desireé

Docente.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de bijzondere (samen)werking tussen lichaam en geest en alle manieren om dat zo gezond mogelijk te houden. Na verschillende kantoorbanen gaf mijn lichaam duidelijke signalen af, het was tijd voor verandering. Toe aan meer rust en ontspanning, meer willen in plaats van moeten, gewoon mogen zijn!

Hiervoor heb ik bewuste stappen gezet richting de yoga. Wat me zowel lichamelijk als geestelijk heeft laten groeien. Yoga heeft me niet alleen beter in mijn vel gezet, ook voel ik me energieker en geeft het me meer bewustwording en focus. Yoga betekent voor mij inmiddels meer dan de ‘oefeningen’ op de yoga mat. Yoga is een levensstijl. Een levensstijl die je ook toepast als je van de mat af stapt. Een bewuste manier waarop je dingen doet, hoe je met andere omgaat en welke voeding je kiest.

Van binnen werd het gevoel steeds sterker om iets bij te dragen, weer te gaan spelen, in contact komen met mijn eigen creativiteit. Tijd om mijn hart te gaan volgen en het moment om iets te gaan doen met kinderyoga.

Om me heen zie ik dat kinderen steeds vaker opgroeien in een maatschappij vol prikkels waarvoor ze zich moeilijk kunnen afsluiten en er weinig ruimte is voor ontspanning. Het is belangrijk dat ze ook tijd kunnen besteden aan het ontdekken van hun eigen ‘ik’. Even geen verwachtingen of verplichtingen, maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen.

Afgelopen jaren heb ik meerdere holistische opleidingen gevolgd, zoals Reiki, Quantum Touch en Voedingscoach. Daar bovenop heb ik mooie inspirerende reizen mogen maken over de hele wereld. Deze bijzondere ervaringen draag ik met liefde mee in mijn rugzak en deel ik graag in mijn yogalessen.

Zullen we samen op avontuur gaan en gaan spelen? Tot snel?!

Karlijn

Docente.

Toen ik begin twintig was, ging ik naar mijn eerste yoga les. Op aanraden van mijn decaan ” dat zou goed zijn voor je piekerende geest”. Ik was student en woonde in Nijmegen. Van de eerste les begreep ik niets en bakte er niks van. (vond ik vooral zelf).

De boks training die na de yogales werd gegeven vond ik veel interessanter. Ik was helemaal niet atletisch maar wilde graag aan mijn conditie werken. Al gauw verruilde ik de mat voor bokshandschoenen en verdween yoga naar de achtergrond. Door de jaren heen deed ik af en toe yoga maar was er van overtuigd dat het eigenlijk helemaal niet voor mij was.

Tot 2014, ik was 31 en een vriendin van mij deed naast de boks training ook yoga en vertelde dat ze daardoor minder last van haar rug had. Ondertussen had ik een aantal klachten (pijn tussen de schouder, lage rug pijn, vaak kramp in mijn kuiten) voor lief genomen… Toch maar weer eens proberen.

De stijfheid verdween al snel uit mijn lichaam en voelde me altijd een stuk lichter en mentaal sterker na een yoga les.

Ashtanga en hatha lessen waren goed om mijn extra energie te kanaliseren. Bij de Yin kwam ik mezelf goed tegen. Steeds meer drong het tot mij door dat yoga niet 1 uur per week op de mat staan is maar een levenswijze, een filosofie met wijze kennis. De Yoga ananas hadden ook een kalmerende werking op mijn geest. Naast mijn wekelijkse lessen begon ik hier en daar wat verdiepingen trainingen te doen. En kwam tot de conclusie dat boksen en yoga heel goed samen gaan.

In 2016 reisde ik voor 3 maanden naar Thailand voor een 200h Teacher Training. Ik wilde graag een tijdje yoga beoefenen en meditatie voor mijzelf, er was geen ambitie om daarna zelf les te gaan geven.

De training had mij veranderd, bij thuiskomst duurde het nog een aantal maanden voor de verandering werd doorgevoerd. En een jaar later begon ik met zelf lesgeven op de bokschool als aanvulling. Het lesgeven zorgden voor een nieuwe dementie en verdieping.

Begin 2018 ben ik begonnen met 500h Teacher Training in Tilburg, met als focus geestelijk welzijn met behulp van yoga & meditatie. De opleiding heb ik succesvol afgerond en deze kennis wil ik graag delen.

Monique

Docente.

In 2017 ben ik gestart met het geven van yogalessen in de sportschool waar ik al aerobics- en stepslessen verzorgde, voornamelijk vanuit een sportieve ambitie en het plezier in het lesgeven. Daarnaast deed ik al langere tijd zelf veel yoga bij o.a. Mirjam en zocht ik naar meer verdieping. Deze vond ik (o.a.) in de 200h Ashtanga-based, Hatha & Vinyasa Flow opleiding in Zanzibar.

Op dit moment ben ik me, mede vanwege mijn werk in de GGZ, aan het verdiepen in (trauma-informed) yoga-therapie. Lesgeven is voor mij elke dag en per persoon verschillend: uit de alledaagse hectiek en automatische piloot stappen, helemaal naar het hier en nu, terug naar je hart, en evengoed of tegelijkertijd kan het ‘gewoon’ een fijne en soms pittige work-out zijn. Op de mat leer je elke keer weer wat nieuws over jezelf.

Yoga betekent voor mij eenheid ervaren van lichaam en geest. Zoals Gandhi zei: ‘Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony’.